maandag, januari 16, 2006

Tijd voor een nieuwe auto?

Wel, als je daar aan denkt, dan is het autosalon natuurlijk the place to be. Ik heb er net eentje besteld, dus veel te kiezen is er niet meer, maar een bezoekje aan deze beurs is toch altijd wel leuk. Zeker als je vrijkaarten gekregen hebt (Dank u AXA :-)
Blijkbaar waren we niet de enigen die op zoek waren naar een nieuwe auto, of gewoon wilden genieten van al die glitter, al die pracht en praal en al die auto's die een normale mens niet kan betalen.
Want dat soort auto's stond er. Amai. Al stonden er ook heel wat gewone, wel te betalen modellen. Veel nieuwe dingen, de ene al wat meer geslaagd als de andere. Zeer mooie cabriolets, nieuwe sportwagens, nieuwe SUV's (Q7 van Audi en de 9-7 van Saab, en zeker nog een paar anderen, al was die van Saab niet echt geslaagd, veel te Amerikaans). En al die SUV's kosten een bom geld, zijn enorm zwaar, en hebben dan nog een heel kleine koffer. In euro per kubieke meter koffer zijn die gigantisch duur. Geef mij dan maar een Monovolume. En die waren er ook veel. Alle merken trekken hun wagens meer en meer omhoog.
Zoals de Mercedes R klasse. Dat is geen wagen meer, dan is een rijdend schip. Gigantisch gewoon.
Allemaal heel mooie dingen, en opvallend hoeveel er gepoetst werd. Veel mensen die de ganse dag rondliepen met een doek om al die vettige vingers keer en keer opnieuw op te poetsen.
En dan natuurlijk de obligate jonge dames, lange benen, korte rokjes, diepe décoletés en fijna lijntjes. Om de aandacht van de auto's af te trekken? Of om die vaak redelijk lelijke kleuren van die sportmodellen wat te verzachten? Doet er niet, ze waren wel meestal een streling voor het oog. Nietwaar Kluifje? ;-)
En veel mensen die al die pracht op foto vastlegden. Daar ben ik niet aan begonnen. Maar één foto kon ik toch niet laten. Die aan het begin. Mooi hé. Helemaal geen nieuwe auto, wel een brok jeugdnostalgie.
Maar, buiten de gigantische hoeveelheid mensen en het gebrek aan parking, was het wel leuk om nog eens te gaan. Maar nu heb ik wel genoeg chroom en sportauto's gezien voor een paar dagen ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: