donderdag, december 22, 2005

Wardriving met GSM

Heb sinds kort een nieuwe GSM om te testen. Fixed to mobile convergence heet dat in heel mooie termen. Een Qtek 8130, met Wifi, bluetooth, windows mobile 5, camera, the works.
Wifi staat altijd aan, en telkens hij een nieuw netwerk vindt, springt er een popup op die dat meldt. En het is verdomd leuk om te zien als je ergens stil staat aan een rood licht, of op een kruispunt, of eender waar dat er plots een draadloos netwerk beschikbaar is.
Een aantal zijn beveiligd, maar een groot aantal zijn dat ook niet. Effe connecten en surfen (of bellen) maar.
Leuk leuk, en het is opvallend hoeveel mensen - die dicht bij andere mensen wonen en waar de kans dus groot is dat iemand op hun kosten gaat surfen - hun wifi niet beveiligen. Niet echt verstandig. Maar zo zijn mensen hé. Ze verwaarlozen hun beveiliging. En dan maar klagen dat iemand op hun kosten surft of ze gehackt worden of andere leuke dingen.
Is trouwens een heel leuke gsm. Heb er sinds gisteren ook een bluetooth oortje bij. Dat samen met voice dialling is een hele vooruitgang en een heel stuk veiliger dan zitten klooien aan de knoppen als je aan het rijden bent. Moesten ze verplicht maken ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: