dinsdag, november 01, 2005

B(V)oekenbeurs 2005

Het is weer die tijd van het jaar. Maandagavond is de Boekenbeurs 2005 weer voor geopend verklaard. En wij waren er bij. Ah ja, als bekende schrijver (ahum) moet je daar zijn hé. Allez, iedereen die van dichtbij of ver (of heel ver) iets met de boeken te maken heeft, is er hoor, dus de illusie die ik de eerste keer had dat ik daar als BV ging rondlopen, ben ik al heel lang kwijt :-)
En het was weer BV time. Het lijkt er bijna op dat iedereen die op één of andere manier bekend is in Belgenland ook een boek moet schrijven. Anders ben je geen echte BV.
En waar gaat de aandacht van iedereen dan uiteraard naartoe? Naar de boeken van de BV.
Begrijp me niet verkeerd, dit is niet de gefrustreerde reactie van een schrijver die niet het succes heeft dat hij ooit hoopte te hebben. Daar lig ik niet wakker van.
Maar ik vind het toch een beetje storend als BV's boeken schrijven die eigenlijk niets voorstellen en die dan alle aandacht krijgen, terwijl kwalitatieve boeken die niet door BV's geschreven worden niet de nodige aandacht krijgen. En dan heb ik het niet op mezelf hoor, maar eerder in het algemeen.
Het lijkt wel of je bekend moet zijn om een kans te krijgen. Enfin, soit, doet er niet toe, ik ga nog eens een poging wagen om een deftig boek af te werken en dan zien we wel of ik er bekend mee geraak hé. En mocht dat ooit lukken, dan zal ik uiteraard ook neerkijken of alle niet bekende schrijvers hé ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: