dinsdag, juli 19, 2005

Jezelf tegenkomen...

Ben bezig met een hoop oude analoge homevideo's over te zetten op DVD. Opnames van kerstfeestjes van zo'n 10 jaar geleden. Pakjes tijd. Leuk dat nog eens terug te zien. Maar ook confronterend.
Wat is er al veranderd sinds die tijd.
Mensen die in de filmpjes nog voorkomen, maar niet meer tot de levenden behoren.
Lieven die in de filmpjes voorkomen, maar die al lang of iets minder lang geschiedenis zijn.
Interieurs van huizen die sinds die tijd behoorlijk veel veranderd zijn, andere meubels, andere kleuren, andere ornamenten.
Uiterlijken van mensen die sinds die tijd behoorlijk veel veranderd zijn. Haarlijnen die serieus achteruit geweken zijn. Baarden die nu - gelukkig - een heel stuk korter zijn. Buikjes die toen een heel stuk slanker waren. Rimpels die toen een heel stuk minder duidelijk waren.
Tien jaar lijkt niet veel misschien, maar als ik zie wat er op die tijd al allemaal veranderd is. Verdorie man, wat gaat de tijd snel. Gebruik hem wel.
Carpe Diem. Pluk de dag. Geniet van het leven. En verdoe je tijd niet met je druk te maken over onnozeliteiten. Leef! Leef! Leef! En geniet, verdorie mensen, geniet. We leven hier in het aards paradijs, zonder honger, oorlog, typhoon, overstromingen of aardbevingen.
Lucky us. Niet?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: