zondag, juli 03, 2005

Another day in paradise

De dag begon een beetje miezerig. Motregen. Zo heet dat dan. Maar daar lieten we ons niet door storen. Na het - veel te vroege - wakker worden doordat Bram en zijn vriendjes al vroeg wakker waren (naar onze vakantienormen toch ;-) al was het wel al bijna half acht) genoten van een lekker ontbijtje. Met doughnuts, croissants en pistolets. Jummie jummie :-)
Dan een wandeling langs de jachthaven gemaakt. Een heel stukje gegaan. Zeker voor zulke korte beentjes die die mannen van zes toch nog hebben. Maar ze waren flink. Alleen wilde het weer niet helemaal mee. Echt regenen deed het niet, maar dat miezeren was er toch te veel aan.
Dan maar terug naar binnen, wat spelen, eten en nog wat spelen. Na de middag was het dan beter, niet echt warm, maar wel droog en ook niet koud, en dus was het tijd voor een superkasteel. Dat nadien uiteraard vakkundig door de drie snoodaards in de vernieling gesprongen werd. Maar allez, dat nemen we er wel bij hé.
Oh ja, nog vergeten te vermelden dat ik hier gisteren nog ons Els tegen het lijf liep, mijn boezem studievriendin in het laatste jaar in Diepenbeek. Van een verrassing gesproken. Een heel jaar moeten we gewoonlijk plannen als we nog eens willen afspreken en hier komen we haar gewoon tegen. Met twee van de drie kinderen. Een superleuke verrassing. :-)
En vanavond: wel het was vuurwerk. De opening van het seizoen. Iets heel speciaals. Mobiel vuurwerk. Gewoonlijk is het hier voor het appartement de opening, maar nu vertrok het aan het bloemenuurwerk en eindigde het hier. Het was dan ook geen traditioneel vuurwerk, maar wel vuurwerk dat van achter op een fiets afgeschoten werd. Kleiner dus, maar wel mooi. Met als apotheose toch wel een wat groter vuurwerk vanop de dijk. Met gigantisch veel volk. En de mannekes, wel die waren super onder de indruk van die spectakel van vuurwerk en muziek. Al waren ze toch wel een beetje moe van het zo lang opblijven, ze vonden het zeker wel de moeite.
En wij ook.
En ondertussen gaat op tv Live8 2005 gewoon verder. Veel heb ik niet gezien door het vuurwerk en het ondertussen toch wel goede weer, maar heb flarden gezien van Sting, de oude knakkers van The Who (die zien er echt wel oud uit, maar klinken wel nog goed) en nu staat Pink Floyd zijn ding te doen. Perfect als altijd. Heb ze ooit op de wij van Werchter gezien. Nooit eerder of nadien een groep gezien met zo'n perfecte sound.
It's been a beautiful day :-)
P.S. en ik durf het bijna niet zeggen, maar dankzij Telenet's hotspot hier onder mijn vloer, kan ik twee weken lang online zijn alsof ik thuis was. Niet slecht van de geelbloezen uit Mechelen ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: