woensdag, mei 11, 2005

Ik heb altijd geweten dat er kosten waren aan die Amerikanen...

Vanavond Bowling For Columbine van Michael Moore gezien op Canvas. Heb hem al heel lang willen zien, maar nooit aan toe gekomen (ligt nog ergens op CD in de kast ;-).
Man man man, those lunatic Americans. Schermen met hun 2nd Amendment dat hun het recht geeft om een wapen te dragen, opgefokt door de media die hen een totaal vertekend beeld geeft, niets weten van de buitenlandse politiek en de ellende die zij overal in de wereld al aangericht hebben. Ignorance is bliss zeggen ze, maar in dit geval zijn ze gewoon stom onwetend.
Alleen maar stemmingmakerij, ooglapperij en mensen foefkes wijsmaken.
Nu, ook de film van Michael Moore zal misschien niet 100% objectief geweest zijn, een documentaire geeft altijd iemands visie op bepaalde dingen weer en net zoals dat met alles is, kan je met cijfers alles bewijzen. Maar de cijfers die hij aanhaalde over de wreedheden van de Amerikanen in het buitenland en het aantal doden die daarbij gevallen zijn en het aantal moorden in de States ten opzichte van andere landen, zullen zeker kloppen en zeggen genoeg.
Het is natuurlijk geen juiste vergelijking, en ik wil absoluut niet goedpraten wat er op 9/11 gebeurd is, maar als je het aantal doden bekijkt dat de VS op hun geweten hebben in de rest van de wereld, en het aantal doden dat gevallen is in de WTC, dan zijn ze er nog goed afgekomen.
En neen, er is niets dat een excuus kan vormen voor moord, niets, maar ze hebben de man die het gedaan heeft en de man die zogezegd hem gesteund heeft zelf gefinancierd en opgeleid.
En als the dog that bites the hand that feeds him zich tegen hen keert, willen ze hem afmaken.
Maar dan zitten we weer in de discussie van honden. Als je een hond fokt om agressief te zijn, moet je niet verwonderd zijn dat hij zich op een dag ook tegen jou keert.
Waarmee ik geen mensen met honden wil vergelijken, maar dit gaat wel op.
En als je dan ziet hoe onwetend die mensen zijn. Ghandi, nog nooit van gehoord. Wat er buiten de grenzen van mijn dorp gebeurt, nog nooit van gehoord. Echt niet te doen.
En K-Mart die stopt met het verkopen van munitie is een mooi gebaar, maar dat gaat echt niet de oplossing zijn van het probleem. Als die Amerikanen eens beginnen met te denken dat zij superieur zijn en zich met iedereen en overal moeten moeien, en eerst zorgen dat de mensen in hun eigen land deftig werk, loon, sociale voorzieningen en huisvesting hebben en er meer geld geinvesteerd wordt in gezondheidszorg, onderwijs en dat soort sociale dingen dan in de wapenindustrie en ruimtevaart, dan zou het al een stuk beter zijn.
Maar ik vrees dat dit er met deze president niet inzit...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: