zaterdag, mei 07, 2005

Een gemengd lang weekend....

We zijn er even op uit geweest, vandaar de rust op deze plek op het internet, maar we zijn weer terug.
Woensdagavond (na nog een tussenstop in Grimbergen ;-), en met veel moeite wegens megamonsterfiles op de ring toch thuisgeraakt) de valiezen gepakt en donderdagochtend de wagen ingestapt richting Moezelvallei. Bernkastel was the place to be.
Een zeer mooi, oud, proper, duits stadje. Met vriendelijke mensen, lekker eten, goed hotelletje en lekkere wijn.
En zon, heel veel zon. Lekker verbrand tijdens een boottochtje op de Moezel (hoe kan het anders, en wat doe je daar ook anders hé), en nog verder een kleurtje gekregen op één van de vele terrasjes die Bernkastel rijk is.
De tweede dag was het weer iets minder goed, maar tussen de buitjes door toch de beklimming gewaagd naar de ruine van het kasteel dat boven het stadje uittorent, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Mooi, mooi, mooi.
In de namiddag een bezoek gebracht aan Traben-Trarbach, één van de vele dorpjes met twee namen in die streek, waarvan de ene kant aan de ene kant van de Moezel ligt en de andere kant... juist ja, aan de andere kant van de Moezel. Was mooi, maar Bernkastel-Kues (de andere kant) is mooier.
En zaterdag, wel, wat moeten we over zaterdag zeggen. Regen, regen, regen, en nog eens regen. En voor de afwisseling, regen. Maar we hebben het dan toch maar gewaagd om langs de watervallen van Coo af te komen, alwaar we na het eten nog even de watervallen zelf bezocht hebben en dan maar de weg naar huis aangevat hebben.
Om de zon tegemoet te rijden en in Heultje met droog weer en zon te arriveren. Grmbl, grmbl, grmbl. Maar ja, niet veel aan te doen hé.
Maar het was leuk, ontspannend, deugddoend. En ik heb daar veel en lang geslapen, veel en lekker gegeten en gedronken en veel en ver gewandeld en...
Dus was het meer dan in orde. Weer of geen weer!
En de rest van het weekend? Rustig aan hé. Zondag nog eens lekker uitgeslapen, en na de luncht bij de schoonouders nog even een stop gehouden op een culinaire markt in het Begijnhof in Diest. Was leuk en lekker, alleen spijtig van - weeral - het weer. Om dan het weekend af te sluiten bij moeder (wegens moederdag, remember) en nu rustig in de zetel nog wat blogs aan het lezen.
Het was dus een leuk weekend, en we kunnen er weer even tegenaan. Hopelijk langer dan even, maar dat zal de week wel uitwijzen zeker...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: