maandag, april 18, 2005

Mijn muzikale smaak door de eeuwen heen...

Ik ben er eindelijk doorgeraakt. Al mijn CD's, CD-singles, LP's, singles etc zitten in mijn vers aangelegde database. Een kleine 600 items (waarbij een dubbelCD wel voor twee telt en alle singles er ook inzitten), maar toch een aardige verzameling, niet?
En er zitten zelfs een paar zeer zeldzame dingen tussen. Import uit Japan, USA, picture discs etc. Vooral van Queen, (maar ook U2, Simple Minds, Billy Joel) natuurlijk, dat spreekt voor zich, maar ook een paar andere dingen.
En het gaat van soft pop, over klassiek, naar rock, blues en zelfs heavy metal. Tiffany (herinnert iemand zich haar nog?), in het zelfde rijtje Debby Gibson, Kim Wilde, Rick Astley, Wham, maar ook Tchaikovsky, Mozart en Carl Orff maken deel uit van mijn collectie.
Aan de hardere kant vinden we Saxon, AC/DC, Bon Jovi, Bryan Adams (al is die vooral van zijn ballads bekend) Vandenberg etc. Gary Moore en John Lee Hooker zorgen voor de bluesy kant en daartussenin zit vanalles. Echt vanalles.
Zelfs een Luis Cobos zit er tussen. Voor zover iemand die nog kent.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms wel schrok van de dingen die ik er tussen vond en dat ik eigenlijk bij een aantal absoluut geen idee had dat ik ze zelfs had.
Kennen jullie dat gevoel? Door de jaren heen vanalles gekocht, sommige dingen niet veel beluisterd en ze dan helemaal vergeten.
Anderzijds ook veel dingen tegengekomen die ik eigenlijk heel graag terug zou horen, wegens echt wel goed.
Met andere woorden, het was een soms ietwat vervelende, maar aan de andere kant zeer interessante en vooral zeer nuttige oefening. Die ik nu up to date ga houden en dan regelmatig grasduinen in het verleden en de beste dingen eruit naar HD rippen om ze zo toch nog regelmatig te kunnen beluisteren.
Een aanrader aan iedereen die zijn collectie muziek van onder het stof wil halen.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: