zondag, maart 20, 2005

Weekend roundup

Awel, da was nog eens een zalig weekend. Na de - op een aantal gebieden zeer zware, zenuwslopende, maar ook zeer positieve, hoop op een betere toekomst biedende week... - heeft het weekend mij weer nieuwe krachten gegeven.
Vrijdagavond was het kwissen in het SJM. Met een paar collega's van Els, en we mogen zeggen dat we een eervolle 12e plaats behaald hebben (van de 36). Niet slecht hé. En in alle bescheidenheid, ik wist redelijk veel Of was de wijn de inspirator? Wie zal het zeggen.
Zaterdag begon, zoals zo vaak, met shoppen. Maar geen eten deze keer, neen, DVD's, fluorescerende vestjes, een boenmachine, en verticuteur (alhoewel we van de aankoop afgezien hebben en voor de huur gegaan zijn) en een nieuwe wekkerradio.
Om namiddag de tuin in te duiken en het jaarlijks weerkerende gevecht met het immer oprukkende onkruid aan te gaan. Maar we geven niet toe, het woekerende en wild om zich heen grijpende onkruid is wederom een halt toegeroepen, om plaats te maken voor propere ondergrond. Zodat ons tuintje weer een frisse en mooie zomer tegemoet kan gaan.
En tegelijk zijn de tuinmeubelen weer uit hun winterslaap gehaald, de grote bank in een Soda sopje gestoken om het groen eraf te halen, en de deckchairs hebben hun plaatsje op het terras aan het huis weer ingenomen. Klaar om ons te verwennen in de - hopelijk zeer talrijke - zonnestralen deze zomer.
's Avonds moesten we gaan eten bij mijn jongste broertje (wiens vrouwtje zeer lekker gekookt heeft, yummie yummie), slecht voor mijn dieet, maar dat heb ik me even niet aangetrokken. En ook hier vloeide de wijn veel overvloedig ;-)
Zondag voormiddag zijn we in de verhuis gedoken. Volgende week wordt onze nieuwe eetkamer geleverd en dus moesten de kasten die er nu stonden een ander plaatsje krijgen. Eentje de garage binnen in, een andere naar boven, naar Els haar bureau/strijkkamer. Alles leegmaken, en dan stapje voor stapje de trap op. Niet simpel, maar ze zijn op hun plaats geraakt zonder dat er gaten in de muren verschenen zijn.
In de garage vroeg dit wel een beetje herinrichting (vuilbakken verplaatsen, medicijnkastje verhangen), maar dat alles is ondertussen weer helemaal gedaan.
Na het eten dan nog effe de tuin ingedoken, waar de Hortensia's hun jaarlijkse snoeibeurt mochten ondergaan. En ik ben er vrij ruw ingedoken, maar alle oude taken zijn nu weg. Terwijl Bram ondertussen in de tent zat te spelen die ook weer voor het eerst dit jaar uit de kast mocht komen.
Na het wekelijkse (of toch bijna) bezoek aan mijn moeder (waar de Limburgse vlaaien altijd overvloedig aanwezig zijn -> vreselijk slecht voor mijn dieet), nog even naar vrienden gegaan om een IAD aan een WIFI te hangen, en het ging redelijk goed, maar dat laatste stukje routing kreeg ik niet in orde. Damn. Daar zal Highfly effe in moeten tussenkomen denk ik.
En daarmee zat het weekend er weer op, terwijl ik nu in de zetel zit met - wat denk je - een goed glas wijn. Ik vind dat ik het - om allerlei redenen... - meer dan verdiend heb.
En ik voel me goed. Yep, de lente is in het land en in mijn hoofd. Laat nu de zon maar komen. En de sneeuw, want binnen veertien dagen sta ik weer op mijn snowboard. Joepiedepoepie
Let the sunshine in, niet?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: