maandag, januari 17, 2005

Ons Francesca...

was zaterdag weer te zien in 'Licht' of 'When the light comes'. Een film die zich bijna volledig in de sneeuw ergens in het hoge noorden afspeelt, maar die wel zeer aangenaam is om te bekijken. Geen grote acties, geen knallende geweren, ontploffende bommen of speedboten die met hoge snelheid over water en land voorbij geraasd komen.
Wel een prachtige natuur, leuke dialogen en een goed opgebouwde spanning tussen de beide hoofdpersonages.
En dan natuurlijk ook nog de mooie natuur van Francesca Vanthielen zelf. Die ook meer dan de moeite is om te bekijken. In haar volle pracht en glorie te bewonderen op het kleine (en vroeger het grote) scherm. Ben toch wel benieuwd wat papa Vanthielen (mijn oude prof Micro-Economie aan de - toen nog - EHL (nu aka LUC) in Diepenbeek), daarvan vond.
Maar ik was al afgestudeerd voor die film uitkwam, anders had hij er zeker uitvoerig over gesproken ;-)
Enfin, zeker de moeite, een leuk alternatief voor al die zware en geweldadige films waarmee we overspoeld worden (al kan ik die ook best apprecieren hoor als ze goed gemaakt zijn).
En natuurlijk, ons Francesca, nog ooit kort mee op café gezeten (al zal zij zich dat zeker niet meer herinneren), maakt het ook te moeite waard hé. In elk geval beter werk dan de verfilmingen van Aspe...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: