zondag, januari 16, 2005

De slimste mensen van Heultje...

Het had iets van 'De Slimste mens ter wereld' maar dan op een iets andere schaal. Het was gisteren weer kwisdag in het mooie Heultje, georganiseerd door de lokale KWB. Een jaarlijkse traditie waar wij met vrienden aan deelnemen. Niet om te winnen, maar wel voor de fun. Want veel van de vragen zijn echt wel boven ons niveau en zijn echt gericht op de semi-professionele kwisgroepen die er telkens meedoen.
Maar, het moet gezegd, we zijn niet afgegaan. Integendeel, we hebben de eer van Heultje hooggehouden. Beter nog, we zijn geeindigd als de beste ploeg van Heultje (waar alle leden woonachtig zijn in Heultje). Toegegeven, het verschil was niet groot met de volgende twee ploegen, maar dat doet er uiteindelijk niet toe hé. Wij hebben de eindmeet als eerste gehaald, ver achter de eerste ploeg, maar wel als beste ploeg van Heultje. Was het schoonvader Jos die het verschil maakte? Of waren we gewoon heel sterk? Of had de Guido extra gestudeerd? Ik weet het niet, het enige dat ik weet, is dat wij ons nu voor een jaar 'Slimste mensen van Heultje' mogen noemen ;-)
En of we nu de druk van volgend jaar om beter te doen nog zullen aankunnen, weet ik niet, maar dat zien we dan wel weer. Eerst moeten we onze fruitmanden opeten om extra vitamientjes op te doen en onze hersenen te laten bekomen van het bier en de rook die we gisteren binnengekregen hebben en de vele hersenbrekers die onze bovenkamer gepijnigd hebben.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: