maandag, december 27, 2004

De Kerststallen van Charel

Die zijn ondertussen wereldberoemd geworden. Toch aan dees kanten. Van heinde en ver komen de mensen ernaartoe, als de driekoningen op weg naar Bethlehem. Met bussen vol komen mensen kijken naar de immense collectie kerststallen die Charel Laureys gebouwd heeft in deze wijk in Itegem. Maar alles samen heeft hij al meer dan 500 kerststallen gebouwd, tot in Zwitserland toe.
En vanavond zijn wij ook wezen kijken. Want Els moest optreden. Deze keer met haar andere koor, Cum Amore uit Morkhoven. (na gisteren nog een dubbeloptreden met Vivace en Jo Vally in Oekene). Bevroren waren ze bijna. De Ludo moest zijn piano met zo'n ding om verf van de muur te branden (ken de juiste naam niet) ontdooien. Maar het was wel mooi. Al is het niet de meest dankbare omgeving. Mensen lopen constant af en aan, drinken een gluhwein, eten iets, kijken naar de kerststallen en gaan dan weer door.
En koud was het, amai, maar het is wel eens de moeite om te zien.
En als je dan toch in de buurt bent, kan je nog eens een toerke verder zetten door de verlichte straten in de omgeving. Om ter meest. Het kan niet op. Waar dit ooit gaat eindigen? Wie zal het zeggen, maar ja, het deert niet, dus laat maar doen hé.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: