woensdag, september 01, 2004

Lachen, gieren, brullen

Het was weer in orde met de blondjes (maar ook de brunettes en zwartjes) op VT4 vanavond. Miss Belgian Beauty 2005 liet deze dames weer van hun beste kant zien. Het liep er vol met zenuwachtige jonge dametjes die dachten dat ze hun eerste stappen in de showbiz en op de catwalk moesten zetten, omdat heel de wereld erop zat te wachten. Maar niets was minder waar.
Het niveau was weer fenomenaal hoog, met dames die geen letter, maar dan ook geen letter frans verstonden, laat staan dat ze het konden spreken. Mijn frans is ook niet perfect, maar ik kan met nog altijd 100 keer beter uitdrukken in het frans dan deze meiden. Ik kan echt niet snappen dat er tegenwoordig nog jongeren zijn die echt geen letter frans spreken. Zelfde geldt trouwens voor onze waalse medebelgen.
Maar dat frans was nog maar een stukje van het festijn. Naast totaal taalonkundig waren ze ook nog wereldvreemd.
"Welk groot evenement wordt er dit jaar in Griekenland gehouden?" ..... euh, gegiechel, draaien met de ogen, maar geen antwoord.
Volgende vraag: "Waar worden de Olympische spelen dit jaar gehouden?" (kan het nog duidelijker?) ..... euh, nog grotere stilte, nog een beetje zenuwachtig gegiechel en wat met de ogen rollen, maar een deftig antwoord kwam er niet uit.
Zou het dan toch waar zijn wat ze van blondjes zeggen? Het moet bijna wel.
In elk geval, het nieuwe tv seizoen is aangebroken en entertainment lijkt verzekerd. Met dijenkletsers als Idool 2005 en miss Belgian Beauty 2005 leveren de commerciele zenders een aangename verzachting en ontspanning voor een lange, vermoeiende en soms een klein beetje frustrerende werkdag.
Dank u VTM, dank u VT4. De vertier en ontspanning zoekende werkmens zal u dankbaar zijn ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: