woensdag, september 01, 2004

Back to school

Het is weer voorbij, die mooie zomer... Al was hij niet zo mooi als vorig jaar. Verdorie, het heeft nogal eens gedrasht dit jaar. Gieten, niet te doen. Geen weer om buiten te zitten, geen weer om te barbecuen of je moest lopen al wat je kon om tijdig binnen te geraken. Geen weer om in de tuin te werken, enfin, niet vaak goed weer.
Al moeten we ook niet overdrijven hé. Het was vaak wel goed en we hebben wel wat goed weer gehad. Maar het was niet de zomer van vorig jaar.
Enfin, doet er niet veel meer toe, zomervakantie is voorbij (tot redelijke vreugde van onze Bram, die al zijn vriendjes weer kan zien, al zijn er wel een boel komen spelen, maar tot afgrijzen van Els die nog wel een paar maanden verlof bij zou willen hebben ;-)
Maar ja, zoals dat in het onderwijs gaat, ze leven van vakantie tot vakantie en dus wordt er al uitgekeken naar de herfstvakantie, die dan opgevolgd wordt door de kerstvakantie (waarna de langste trimester voorbij is), waarna het krokusvakantie is, dan paasvakantie, met daarna de maand mei en juni, met veel verlofdagen, om af te sluiten met de zomervakantie. Waardoor de cirkel weer rond is en de onderwijsmensen weer kunnen genieten van een welverdiende vakantie van twee maanden :-)
Maar ik gun het hen allemaal van harte hoor. Iedereen die vindt dat ze te veel verlof hebben, moet maar eens van 's morgens tot 's avonds voor een klas pubers gaan staan, waarvan de ouders verwachten dat ze door de leraren opgevoed worden, maar waarbij de leraren, als ze pogen hen op te voeden, teruggefloten worden door de ouders. Het is zeker geen gemakkelijk, noch dankbaar beroep, en iedereen die ook zoveel verlof wil, moet maar in het onderwijs gaan hé.
Misschien dat ik het ook nog ooit doe, als hobby dan, als ik het niet meer nodig heb ;-)
Ik wens alle leerkrachten en leerlingen in elk geval een vruchtbaar jaar toe. Zorg goed voor onze kinderen en voed ze op tot goede mensen. En laat de ouders dat ajb ook doen. Want het is te gemakkelijk om het aan de leraren over te laten. Imho is het in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de ouders, aangevuld met het onderwijs. Niet andersom.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: