woensdag, juli 14, 2004

Plopperdeplopperdeplop

Ik ben kabouter plop en samen met mijn vriendjes,
probeer ik zoveel mogelijk centen uit je zak te kloppen
dit hier is klus, die poseert zo graag met jou
dan kan je een foto kopen in ruil voor wat centjes van jou.

Enzovoort. We zijn dus naar Plopsaland geweest. De dag zette niet goed aan, het goot hier in Oostende, maar tegen dat we in Adinkerke waren, was het droog, even later brak de zon schuchter door de wolken en nog wat later was het stralend weer. Echt een mooie dag.
En dat hebben vele andere mensen ook gedacht, want het was behoorlijk druk in P-land. Veel ouders met kinderen, jeugdverenigingen met groepen, zelfs een bende tieners die er eigenlijk niet helemaal op hun plaats waren.
Ik moet wel zeggen, het is allemaal in orde. De atracties zijn leuk, in orde, veilig, echt op maat van de kinderen. Het is er heel proper en het is er echt wel aangenaam.
Maar alles, maar dan ook alles, staat in de sfeer van de commercie van Samsom en Gert, Kabouter Plop, Wizzy en Woppy, en natuurlijk de prijsbeesten van Studio 100 : Spring en K3.
Er zijn vijf winkels en negen restaurants op het domein. Wat op zich al genoeg zegt. Je wordt om de oren geslagen met Plop merchandising. Die mannen zijn daar ongelooflijk goed in. En foto's. Op minstens vijf plaatsen worden er foto's van je kind (en soms de ouders) genomen, die dan na afloop aan de uitgang te koop zijn. In fotoformaat of in een sleutelhanger (da's het nieuwste). Die je voor de ronde som van zeven euro kan aankopen.
Ik wil niet krenterig doen, maar zeven euro voor één foto is wel een serieus bedrag. En als je er vijf moet kopen, ben je een aardige duit kwijt aan foto's die wellicht heel snel op een hoopje thuis belanden.
Enfin, het heeft zeker weinig zin als je je eigen fototoestel meehebt. En de blik om Bram's gezicht toen hij in de boomstammen de helling afzoefde, is echt niet om in de living op te hangen. Afgrijzen, angst, enz. Niet wetend wat er ging komen. Maar achteraf viel het allemaal wel mee hoor (voor hier stemmen van kindermishandeling opgaan.) Dit gaat over grenzen verleggen. Iets wat we allemaal elke dag moeten doen ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: