donderdag, juli 29, 2004

Houston, we have a problem

Vanavond op Koppen: obesitas in Houston. Mama mia, niet te doen, wat een vetzakkerij was dat!!! Niets van vetzakken, mannen, vrouwen, kinderen die moddervet waren. Een gezonde maaltijd kennen ze daar niet. Zelf koken doen ze niet. Het enige wat ze daar doen is uit eten gaan. Neen, correctie, uit vreten gaan. Man, man, man, wat een varkens zijn dat. Dat is niet meer eten omdat je honger hebt, dat is niet eten omdat je het lekker vindt en ervan geniet. Dat is vreten, schrokken, schransen als een varken. Neen, zelfs niet als een varken, want een varken stopt als het genoeg heeft. Deze mensen stoppen niet. Die worden gewoon zo vet tot ze niet meer kunnen lopen, tot ze het aan hun hart krijgen, tot ze suikerziekte krijgen of eender wat.
En van sport hebben ze nog nooit gehoord, wandelen doen ze ook al niet. Dat zijn gewoon ongelooflijk vraatzuchtige, gemakzuchtige, luie, vadsige stommerikken.
Er is er zelfs eentje die de auto neemt om de post uit zijn brievenbus te halen. Die zes (6) meter van zijn huis verwijderd is. Hoe is dat nu mogelijk? Zijn die nu echt achterlijk? En die kerel zegt dan nog met een lach op zijn gezicht dat hij het bedroevend vindt dat hij zo is, maar hij is wel zo.
Ik ben nu niet de meest sportieve mens die er is, als ik mensen als Highfly en Jos Vorkmans zie, die zijn tien keer sportiever dan ik. Maar ik rij vaak met de fiets, ik snowboard, ik ga - vooral als we op vakantie zijn - regelmatig zwemmen, en binnenkort gaan we naar Zwitserland om bergwandelingen te maken. Niet de hickings van mr Vorkmans, maar toch. Dat je zo lui, zo vadsig, zo ongelooflijk onmobiel kan zijn, dat kan er bij mij niet in.
Die madam van 280 kg die op een bureaustoel tot aan haar bed moet rijden omdat ze niet kan gaan, wiens buik als een gigantische lap vlees onder haar japon uit komt bengelen, walgelijk, verschrikkelijk. En die durft zeggen dat de anderen het probleem zijn, dat zij nog sensueel is. Wel bij mij verschrompelt er iets als ik haar zie, niet omgekeerd ... ;-)
Amai, mijn beeld van de VS is weer een stukje gekleurder geworden. Ze zullen wel niet overal zo zijn, maar het is toch echt wel afgrijselijk, verschrikkelijk. Bah !
En was ons aller Bush ook niet van Houston ? Ik dacht van wel.
Niet dat hij dik is, maar ik denk dat het vet bij hem in zijn hoofd zit... ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: