dinsdag, april 27, 2004

Een nieuwe en efficiente transportmanier

Een nieuwe en efficiente transportmanier

Het is een feit, niet iedereen heeft het geluk met een monovolume te rijden waar je zonder problemen planken van twee meter (zoals die in een superdeluxe zandbakdeksel) mee kan vervoeren. Dus wat doe je dan als je bamboestokken van twee meter of meer wil vervoeren? Wel, dan heb je verschillende opties.
Je zou ze op het dak kunnen vastbinden. Da's een optie. Of je zou kunnen proberen ze toch in je wagen te wurmen, door eventueel de achterbank plat te leggen. Da's een andere mogelijkheid.
Maar wat kan je doen als je een passagier hebt? Ze gewoon in zijn handen geven, hij steekt zijn rechterhand uit het raam (wel eerst opendoen natuurlijk) en houdt ze zo vast terwijl je rijdt.
Is dat handig? Wellicht niet, maar het bespaart je wel het touw en de tijd om ze vast te binden.
Is dat verstandig? Wellicht niet, want het is denk ik niet makkelijk dat vast te houden en als die stokken ergens tegen slaan, kan dat een behoorlijke klap op je pols geven (en ik leen mijn rechterpols daar zeker niet voor uit) en behoorlijk veel pijn doen.
Is dat echt gebeurd? Jazeker, op een zonnige maandagochtend in het landelijke Westmeerbeek.
Maar daar kan je je natuurlijk aan alles verwachten nietwaar. Al zou ik het toch niet doen, lijkt me een beetje te gevaarlijk, maar ja, wie ben ik he.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: