donderdag, april 29, 2004

Antwerp wordt zot

Antwerp wordt zot

Gisteren was het Antwerp is burning met direct een boel moppen erachter, maar ik bedoel iets anders. Was gisterenavond naar een voorstelling gegaan van een collega schrijver bij Kramat in Rupelmonde. John Vermeulen (met een zus die helemaal niet op hem lijkt stelde zijn nieuwe historische roman voor over het leven van Mercator, de man die de atlassen gemaakt heeft.
En het was goed, gepresenteerd door Truus Druyts, met een opwachting door burgemeester van Kruibeke Antoine Denert (van wie ik zelfs twee dikke knuffels gekregen heb ) en natuurlijk en woordje door de John zelf. Het stuk door de historicus van dienst Walter Smits was wel interessant, maar misschien nets iets te zwaar en lang...
Maar het was vooral interessant om nog eens met collega schrijvers van gedachten te wisselen. Piet Duthoit, die net zijn debuutroman Engelwortel voorgesteld heeft, Johan Deseyn, die al aan nummer zes bezig is, en vaak de Vlaamse Stephen King en Clive Barker genoemd wordt, Kris Wollants, die onlangs zijn tweede boek voorgesteld heeft en nog een paar anderen. Altijd leuk om te horen hoe zij werken en hoe zij het schrijven ervaren en beleven. Zeer leuk.
Maar rond 23u30 was het toch tijd geworden om naar huis te gaan, want er moest 's anderdaags nog gewerkt worden. En gezien het late uur leek het me niet echt een probleem om de E17 te nemen. Maar daar had ik het dus heel goed mis. Want er waren werken in de Kennedytunnel en dus een paar kilomter voor de tunnel stond alles stil. Niet gewoon file, neen stil. Bummer.
Effe gewacht in de ijle hoop dat het toch wel snel zou oplossen, maar nougatbollen dus. Nopes, nada. Dus ikke het linkervak op en richting linkeroever gesjeesd. De konijnenpijp door en richting Metropolis, om daar vast te stellen dat de oprit afgesloten was !!! Bummer.
Enfin, maar weer omgedraaid en via het Sportpaleis gereden om daar zonder problemen de ring op te geraken en naar huis te sjezen. Maar ze zijn Antwerpen helemaal aan het kapotmaken. Je kan er zelfs 's nachts niets meer in of uit. Mij zien ze daar niet meer veel hoor.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: