zaterdag, maart 06, 2004

Nooit gezien

Nooit gezien

Dat bellen achter het stuur verboden is, weet iedereen ondertussen wel. Al vegen nog altijd een boel mensen vakkundig hun voeten aan het verbod tot converseren zonder handenvrije kit van enige soort achter het stuur. En dat ondanks de nieuwe verkeerswet die sinds begin deze maand in voege is, en waar de boetes voor dit soort wegenkundig onaangepast gedrag niet min zijn.
Maar of er voor het gedrag dat ik vanavond gezien heb ook boetes bestaan, weet ik niet. Staat er in elk geval niet tussen. Waar gaat het nu over ? TV kijken achter het stuur. Dat is wat ik vanavond zag toen ik van de Djembe les naar huis reed. Ik was eerst niet zeker, kon ook een GPS zijn. Ik zag het alleen als de wagen een van de in Heultje talrijk gezaaide verkeersdrempels op- en afreed (en aangezien het een uitgebouwde en verlaagde Volvo V40 was, kon hij de drempels niet snel nemen). Maar toen hij de tweede en wat later de derde verkeersdrempel (of verkeersplateau, of wat voor andere naam men er hier in Belgie nog voor verzint ) overreed, was ik zeker. Iemand was iets aan het vertellen op het scherm. Een man, bewegend, op een zeer goed scherm overigens.
Nooit eerder gezien, toch niet al rijdend. Er zijn wel meer mensen die een TV in de wagen hebben, maar normaal gezien mag die niet spelen als je aan het rijden bent. Wat hier dus duidelijk niet het geval was. Foei, foei, foei, dat kan toch niet meer. Bellen is al gevaarlijk, maar dan kan je nog voor je kijken. Maar TV kijken, dat is er net over.
Waar gaat het toch naartoe met deze mensheid. Is alles dan echt om zeep ?....

Blogje ',','

Geen opmerkingen: