woensdag, maart 17, 2004

Een gouden raad, van nonkel Blogje

Een gouden raad, van nonkel Blogje

Kijk je rekeninguitreksels na. En grondig. Want wat had ik zaterdag voor ? Ik ga naar de bank (zal ze hier niet vernoemen om hen te sparen ;-) om Zwitserse franken af te halen. Waarom doen die mannen niet mee met de Euro, zou zoveel makkelijker zijn, maar soit.
Dus, ik haal mijn ZWFR af en druk mijn rekeninguitreksels af. En wat ziet mijn lodderig oog ? Dat ik die dag nog eens 250 euro zou afgehaald hebben in het filiaal van mijn bank waar ik toen was. !!!!!??????!!!!!! Hallo, dat kan niet he. Ik was er nog niet eerder geweest. Dus ikke terug naar de dame die achter het loket zat en uitleg gevraagd.
Hmmm, dat begreep ze ook niet goed. Zij had het gedaan, dat vertelde de computer haar, maar ze had me idd nog niet eerder gezien die dag. Effe in haar dubbels gezocht, en ja, daar zat een geldafhaling tussen van mijn rekening, maar met het paspoortnummer van iemand anders erbij en een andere handtekening.
Homaar, stop, arreter, anhalten bitte. Zo niet he. Er gaan geen andere mensen geld van ons rekening halen. Effe een collega erbij gehaald, de hele boel uitgelegd en na nog wat wachten de verrichting rechtgezet. Wat was er gebeurd ? Een naamgenoot van mij, die geen klant was in dat filiaal, had zich 's morgens aangeboden en had 250 Euro afgehaald. En wat hadden ze gedacht ? Dat ik dat was. Ik heb mijn centen direct teruggehad en effe later belden ze van de bank dat het geld van de andere zijn rekening gehaald was, dat er geen kwaad opzet in het spel was, en dat het een vergissing was, maar stel je voor dat ik mijn uitreksels niet nagekeken had. Dat ik ze pas binnen een aantal weken bekeek. Wat soms gebeurt. Zeker als je op vakantie gaat.
Had ik het dan gezien ? Had ik er dan bij stilgestaan ? Misschien niet, en dan was ik 250 euro kwijtgeweest en had die andere kerel 250 euro gewonnen. Het doet mij toch even nadenken over hoever je al die banken moet vertrouwen.
Ik geloof wel dat er geen kwaad opzet in het spel was, maar toch. Ik was bijna een aardige duit centen kwijt. Centen waar ik wel andere dingen mee kan doen...
Opletten geblazen dus, ik kijk in elk geval mijn uitreksels altijd na vanaf nu. Zeker weten. Elke dag !

Blogje ',','

Geen opmerkingen: