zondag, januari 11, 2004

Ik heb geen karakter.

Ik heb geen karakter.

Had ik een paar dagen geleden niet gezegd dat ik een beetje verlof ging nemen van het schrijven ? Wel, ik heb het weer niet kunnen volhouden. Ik heb geen karakter. Ik was stellig van plan om even niets te schrijven en als ik toch iets zou doen, dat het dan het verbeteren van een boek was. Wel, noppes. Ik heb me weer niet kunnen inhouden. Er is weer een Vlaams Filmpke uit mijn pen, of beter uit mijn keyboard gerold. Naar een idee van Els. Ik wilde pers? iets schrijven, maar wist niet wat. Neen, geen writer's block, want ik kon wel schrijven, alleen had ik geen onderwerp. Maar Els is deze week twee keer in het Africa Museum in Tervuren geweest en heeft me de nodige inspiratie kunnen bezorgen. Zaterdag gaan we waarschijnlijk met den Bram er naar toe, kan ik ook de omgeving van mijn verhaal even bekijken en het verhaal nog wat bijschaven. Maar ik denk dat het niet slecht is. Al is er nog wel wat werk aan. Maar dat zal ik de komende dagen wel doen. Waarna het richting Averbode kan vertrekken.
Ben ondertussen nog wachtende op feedback van mijn andere verhalen, maar hopelijk komt dat nu wel snel.

Heb ik trouwens gezegd dat ik nog een recensie gekregen heb. Van Peter Motte in Tijdlijn. Waarschijnlijk niet. Was ook niet zo fantastisch. Hij zegt dat ik talent heb en dat ik weet hoe ik een boek moet schrijven en spanning kan opbouwen. Dat was ok. Alleen vond hij dat de afwerking niet zo goed was. En dat er foutjes in stonden. Wel, ergens heeft hij gelijk. Er stonden nog een paar foutjes in, maar niet in die zin dat hij het moest afbreken. Trouwens, en nu wil ik niet kinderachtig doen door steken terug te geven, maar de layout van zijn tijdschrift is ook van voor den oorlog en in zijn tijdschrift stonden ook fouten. Wie zonder fouten is, werpe de eerste steen, staat ergens in de bijbel. Wel, dat is een zeer wijs motto. Kijk eerst dat je zelf perfect bent voor je anderen afbreekt.
Waarmee ik niet wil zeggen dat ik geen kritiek kan verdragen. Toch wel. Een aantal van de dingen die hij zei, zijn terecht. Maar niet alles. zeker niet.
En dus schrijf ik gewoon verder en blijf ik boeken en verhalen uitgeven. Zolang iemand ze wil uitgeven. Neh !

Blogje ',','

Geen opmerkingen: