donderdag, januari 22, 2004

Ich Ali, hinten unter

Ich Ali, hinten unter

Gunter Walraef schreef dit boek een hele tijd geleden en ik moet zeggen dat het een heel aangrijpend boek was. Te lezen hoe Turken misbruikt worden voor allerlei vieze jobkes die wij rijke en verwende westerlingen niet willen doen. Waar we ons te goed voor voelen. Het kuisen van grote ovens, met heel veel risico, het testen van nieuwe medicijnen, met alle nevenwerkingen van dien. Het is ongelooflijk wat voor praktijken er gangbaar zijn in deze 'beschaafde' wereld.
Ik vrees echter dat het boek van Gunter Walraef niet veel uitgehaald heeft. Iedereen was natuurlijk geschokt en beschaamd in de plaats van de mensen die dit soort praktijken toepasten. Maar of dit soort wantoestanden nu echt uit de wereld is, durf ik ten zeerste te betwijfelen. Ten zeerste. Ik hoop het, maar ik vrees ervoor.
En hoe kom ik hier nu bij ? Wel, dat komt door den Humo. Waar volgende reclame deze week de radio teisterde : "Gunter Walraef verkleedt zich als Turk om een boek te schrijven, Guy Mortier doet dat al heel zijn leven."
Vond dat zeer goed gevonden. Zoals de meeste van die Humo commercials trouwens.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: