donderdag, december 25, 2003

Een overzicht van de diverse tops op weg naar de trein der miserie

Een overzicht van de diverse tops op weg naar de trein der miserie

Dat is nog een idee, een overzicht op tv of radio van de verschillende toppen die er nu gemaakt worden en een top van de verschillende overzichten waarmee je her en der om je oren geslagen wordt. De top van beste nummers van 2003, aller tijden, de slechte nummers, de beste tv-programma's en de slechte. Een overzicht van al het goed en slechte dat er dit jaar weer aan ons voorbij getrokken is. Sommige dingen al wat verder van ons verwijderd dan de anderen. Maar dat het nooit ophoudt, wordt elke dag weer pijnlijk duidelijk... Er blijft dood, ziekte, pijn en verdriet in elk leven. Het is zo'n elementair onderdeel van het leven dat een leven zonder ondenkbaar is. Spijtig genoeg.

En als de trein der miserie een tijdje niet stopt in jouw station, dan is toch nooit voor lang. Op een dag maakt hij er weer een stop. Doet hij je station aan en blijft hij hopelijk niet te lang staan. Want een halte van de trein der miserie ziet niemand graag komen. Maar de trein is niet tegen te houden. Als hij komt, komt hij. Onvermijdelijk. Je kan alleen maar hopen dat jouw leven niet op een druk spoor ligt en dat het verkeer zoveel mogelijk omgeleid wordt naar andere stations. Al is ook dat geen mooie gedachte. Er is geen goede kant aan.
Tot je op een dag zelf op de trein stapt en meerijdt op de laatste reis. En laat ons hopen dat die reis voor iedereen nog ver verwijderd is. En zeker dat de trein der miserie mijn familie wat minder aandoet, want voor dit jaar is het wel genoeg geweest...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: