woensdag, november 19, 2003

Miss België achter de schermen.

Miss België achter de schermen.

Wel wel wel. Ons Karen laat zich van haar mooiste kant zien. Dat mag je wel zeggen. Al is zij het niet, maar is het God die haar straalt. Desalniettemin is Karen Schreurs (mijn nichtje voor zij die het nog niet mochten weten) Miss Limburg gekroond vanavond (allez al lang geleden, maar nu op de kwaliteitszender VTM). Ik moet toegeven dat ik zelf ook een gelovig man ben (heb daar trouwens ook geen problemen mee om dat toe te geven ), maar de praat die Karen verkoopt, gaat toch wel in de richting van sektepraat.
Maar, ik ben een zeer tolerant mens, en als zij daar gelukkig mee is, ik ook. Dus laat ze maar doen.

Wat me geweldig heeft doen lachen, was een uitspraak van Miss Cécile Muller. Ze stemde volmondig in met een collega jurylid dat vond dat het toch niet kon dat de kandidates niet tweetalig waren. En dan vooral de Franstaligen die geen Nederlands konden. Wel wel wel, je moet maar lef hebben om het schandalig te vinden dat de meisjes geen Nederlands kunnen als je zelf geen woord Nederlands spreekt en er zelfs geen knijt van verstaat. Begrijpen wie begrijpen kan.

Wat me geweldig heeft doen vloeken, was de reactie van een paar Brusseleers (neen, niet den Bart) toen het meisje van Turkse origine gewonnen had. Plots was het allemaal doorgestoken kaart, politiek spel, vuile Turken en ik weet niet wat nog allemaal. Omdat dat meisje toevallig veel mooier was dan hun eigen dochter ? Amai zunne, ocharme die mensen, nu weet iedereen dat ze racisten zijn. Net goed. Moeten ze maar twee keer nadenken voor ze aan zo'n missverkiezing meedoen. Als ze er niet tegenkunnen dat de knapste wint, van welke origine ze ook is, moeten ze maar thuis blijven. Neh.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: