vrijdag, november 28, 2003

In het oog van de orkaan

In het oog van de orkaan

Is het rustig, zeggen ze. Wel, ik denk niet dat we nu in het oog van de storm zitten, maar aan de rand. Of nog net niet. Misschien nog een beetje in het oog, en een beetje naar de rand aan het verschuiven. Met de climax van de storm op komst volgende week. Ga ik de storm overleven ? Dat weet ik niet. Misschien wel, misschien niet. Zal van mijn kracht en de kracht van de storm afhangen. Ik wil het wel proberen, maar als ik wat meer zou weten over wat de storm inhoudt, en op voorhand zou weten waar de storm naartoe gaat (zeker als hij over mijn huis komt) zou dat een heel stuk handiger zijn. Ik zou er mij in elk geval een stuk beter bij voelen.
Want nu heb ik het gevoel dat de storm in alle richtingen gaat, wellicht ook over mijn huis, dat het pad van de storm wel gekend is, maar dat niemand mij het weerbericht wil (of kan) geven. En dat is niet leuk. Of is dat net de bedoeling ? Zien wie het best tegen de storm kan.
Och, we zien wel. Laat de storm maar komen. We zullen wel zien of we hem overleven of niet. En indien niet, wel, om het met de woorden van Freek de Jonge te zeggen : 'er is leven, er is leven na de dood.....'

Blogje ',','

Geen opmerkingen: