donderdag, september 04, 2003

Verdomde router
Vanavond geprobeerd om mijn Alcatel Speed Touch home te vervangen door een Alcatel Speed Touch pro router. Kwestie van die Enternet 300 af te geraken en niet altijd meer hoeven in te loggen. Die router aan de praat krijgen ging nog wel, er mee kunnen surfen ook geen probleem. Maar die laten samenwerken met de VPN van Scarlet, da's een ander paar mouwen. Collega Tom sukkelt er ook al een paar dagen mee, en nu heb ik hetzelfde voor. Maar ik heb nog wel het geluk dat ik mijnen home nog liggen heb en die er gewoon terug kan tussen ploffen. Wat ik dus ook gedaan heb.
Wat er juist aan schort, ik weet het niet, maar het is een DNS/routing probleem. Want sommige zaken kan ik wel bereiken, anderen niet, dus zullen we moeten verder zoeken. Maar als er iets is waar ik zenuwachtig van word (buiten dan de 27ste september ;-), dan is het wel een computer of een ander stuk hard- of software dat niet wil doen wat ik wil dat het doet. Alles proberen, alles veranderen, tot je op den duur niet meer weet wat je veranderd hebt en er eigenlijk niets meer werkt, gewoon om zot van te worden.
Dus laat ik het nu mooi rusten en zien we morgen wel weer verder. En ondertussen mijnen home nog maar wat soigneren, zodat die niet denkt dat hij dra vervangen wordt en er nu ook de brui aan geeft. Ik kreeg daarnet al schrik. Toen die Pro daar nog tussen zat, kreeg ik zelfs geen sync meer op de lijn. Die miserie wil ik echt niet hebben hoor. Maar mijnen Home kreeg mooi sync en doet weer mooi zijn werk. Braaf beestje ;-)
Is dat trouwens slecht als je tegen je modems begint te praten ? :-))))
Blogje ',','

Geen opmerkingen: