zondag, september 14, 2003

Eurosong for Kids

Eigenlijk een beetje zielig. Valt voor mij in de categorie van Miss verkiezingen voor kinderen. Is niet goed voor het kind (en de ouders). Ik denk dat dit een vrij nefaste invloed kan hebben op het verdere verloop van de jeugd van die kinderen en als je ziet hoe sommigen van hen reageren op hun verlies, dan is dat zeer droef.


Jambers maakte hier indertijd reportages over, hoe zielig het wel was voor zo'n kind om opgepept te worden door de ouders en zich van hun beste kant te laten zien op het podium. Terwijl ze dat eigenlijk niet wilden. Wel, deze Eurosong for Kids is toch wel van hetzelfde niveau. Hoe goed ze het ook mogen bedoelen, en hoezeer Bart Peeters zijn best doet om diegenen die weinig punten krijgen te troosten en overal de positieve kant van te belichten, het blijft een gegeven (toch in mijn beleving) dat dit soort toestanden niet geschikt zijn voor kinderen.
Laat kinderen kind zijn en zet hen niet onder de druk waar volwassenen het vaak al moeilijk mee hebben. Je kweekt er geen gelukkige kinderen mee. Misschien gelukkige ouders, maar dan is de vraag of dit wel ok is. Een ouder hoort voor zijn kind te zorgen en niet enkel voor zichzelf. Dan hadden ze geen kinderen op de wereld moeten zetten. Voila.
Blogje ',','

Geen opmerkingen: