vrijdag, juli 11, 2003

Pretparkenconcurrentie
Of hoe Boudewijnpark Dolfinarium de hete adem van Plopsaland in zijn nek voelt. En ik denk dat ze die voelen. Vandaag dus in Boudewijnpark geweest, een tijdje geleden waren we al in Plopsaland wat gaan rondhangen en te vaak naar dit soort pretparken gaan, kan tot een indigestie leiden. Maar hier waren we nog niet geweest, dus dat was een goed excuus.
Eerlijk gezegd, het viel een beetje tegen. Tenminste, het pretparkstuk. De dolfijnenshow was meer dan de moeite waard, en onze Bram heeft er met volle teugen van genoten. Maar de attracties waren wat aan de magere kant. Of zijn wij bedorven met Plopsaland en Bobbejaanland in onze achtertuin ? Misschien wel. Proper was het alleszins, daar geen slecht woord over, maar het aanbod aan ronddraaiende en vliegende dingen was een beetje minnetjes. Maar ach, zo erg is dat natuurlijk niet, als er een piratenboot in de speeltuin staat. En de dolfijnenshow maakte heel veel goed.
En dan was er nog de papegaaienshow. Best leuk, om eens van dichtbij te zien wat je soms in een circus of op TV ziet. Behalve het stuk waar de papegaaientemster één van die dieren bij zijn staart nam en er mee begon rond te zwaaien. Dat leek me nogal op het randje en ik betwijfel of onze Michel VDB hier mee zou kunnen lachen. Ik in elk geval niet, maar de papegaai leek er weinig last van te hebben.
Al bij al viel het nogal mee en één van de voordelen van zo'n pretpark waar er niet al té veel te zien is, is dat het er niet te druk is, want ik kan me voorstellen dat je in Plopsaland dezer dagen behoorlijk lang kan aanschuiven aan allerlei attracties, en dat in deze broeierige, brandende hitte, da's goed om een zonnesteek op te doen. En daar heb ik geen zin in, want ik wil nog wat genieten van mijn - tot mijn grote spijt - snel afkortende vakantie. Maar er is hoop en er is binnenkort weer een nieuwe vakantie. Zo blijven we overleven nietwaar ;-)
Blogje ',','

Geen opmerkingen: