zaterdag, juli 12, 2003

Onze koning
gezien vandaag. Hij was te gast in Oostende ter ere van de viering van zijn 10 jaar koningschap en de zeemachtdagen in Zeebrugge. Gisterenavond lagen er zo'n tien marineschoeners voor anker voor de kust van Oostende, verlicht met mooie lichtjes, ter begeleiding van het vuurwerk in Mariakerke en Middelkerke. Was eens iets anders, vuurwerk in stereo en op 2 plaatsen achter elkaar.
Om nog even op onze koning terug te komen, eigenlijk niet veel van gezien, het Wapenplein was voor het grootste stuk afgesloten en we moesten op onze tenen staan om iets te zien. Tot Els zag dat je in de Bart Smit achter ons op de eerste verdieping veel beter zag dan beneden. Dus wij de speelgoedwinkel in en daar verder gekeken, maar het heeft ons wel een doos van Jack Stone gekost, want den Bram een uur in een speelgoedwinkel steken zonder iets te kopen, is niet simpel ;-). Alhoewel hij dat wel kan hoor. Maar ons hart is te week ;-)
En gisterenavond nog tot 22u op het Wapenplein naar een concert van Radio 2 geluisterd, ter ere van de Vlaamse feestdag, en dus met enkel Vlaamse klassiekers, (alhoewel, ik niet wist dat VOF De Kunst en Marco Borsato Vlaams waren, maar soit) Waardoor ik vandaag de ganse dag die ouwe kaskraker van Nicole en Hugo, "Goeie morgen morgen", door mijn hoofd heb horen gonzen. Er zijn erger dingen, maar ik heb toch liever andere muziek.
Wat me echter naadloos bij iets brengt wat ik al eerder wilde schrijven, en wat ik behoorlijk grappig vond. Zoals ik hier al eerder gezegd heb, ben ik 'Ring Van Eeuwigheid' van John Vermeulen aan het lezen. Een zeer goed boek moet ik zeggen. Over parallelle werelden, tijdreizen, UFO's en dat soort dingen meer. Kortom, allemaal zeer geloofwaardige en realistische onderwerpen.
En weet je waar ik dan over struikel als het op geloofwaardigheid aankomt ? Een Amerikaanse wetenschapper in Geneve, die op een mooie dag het volgende liedje aanheft : "Goeie morgen, morgen, goeie dag ...." Kan je je dit voorstellen ? Alles wil ik geloven, UFO's die door de tijd reizen, scheuringen in de tijd, parallelle werelden, en al wat je wil. Maar dat die inwoner van dat in mijn ogen op veel gebieden matig ontwikkeld land op een ochtend aan het Meer van Geneve die Vlaamse klassieker aanheft, dat is te veel van het goede, dat kan er bij mij niet in.
Maar soit, ik zal het de John maar vergeven, maar ik ben wel van plan het hem te zeggen de volgende keer dat ik hem zie, want dat wat er toch een beetje over ;-)
Blogje ',','

Geen opmerkingen: