donderdag, juni 26, 2003

The Hulk in Heultje

Maar dan in het rood ipv in het groen. Zo zag ik er zo'n klein uurtje geleden toch uit. Bangelijk. Ik wist dat ik allergisch was voor Asperine (of toch voor Acetyl-salecylzuur, dat in Asperine zit). Ik heb zelfs een papiertje in mijn portefeuille zitten dat ik dat nooit mag toegediend krijgen, want dat dit verkeerd kan aflopen. Een paar keer heb ik echt dikke bulten in mijn gezicht gehad als ik Asperine nam. Tot ik door had dat het daarvan kwam natuurlijk, en ik dat niet meer neem. Nu moet ik mijn toevlucht nemen tot Perdolan Mono.
Maar voor mijn keelontsteking had ik dus Rixapen (peniciline) en Polyflam (een ontstekingswerend middel) gekregen. Gisterenmorgen, middag en avond ingenomen. Geen probleem. Vanmorgen en vanmiddag ingenomen. Geen probleem. Tot vanavond. Opnieuw ingenomen bij het eten. Niets gemerkt tot zo'n uurtje erna. Ineens begon ik vreselijke jeuk te krijgen overal. Niet te doen. Ik werd er bijna zot van. En dan begonnen de plekken. Overal, mijn hele lijf, stond bijna vol met rode vlekken. Mijn gezicht was helemaal opgezwollen met dikke bulten en rode vlekken. En die jeuk, die jeuk, om gek van te worden. Ikke direct de huisdokter opgebeld, maar die maakte zich daar niet te veel zorgen over. Een Zyrtec nemen (die ik altijd in huis probeer te hebben) en dat zou wel over gaan. De Polyflam laten en later eens testen waar ik nu eigenlijk allergisch voor ben. En ja, na een klein uurtje werd het minder en ging het weg. Maar zo erg als nu, heb ik het nog nooit gehad. Helemaal stond ik vol. Niet om aan te zien. Ik heb er foto's van, maar die ga ik jullie besparen. Da's eerder iets voor een medische encyclopedie. Niet voor een luchtige blog.
Nu hoop ik dat het niet aan die Rixapen ligt, want dan heb ik morgen weer prijs. We zullen wel zien, maar 1 ding weet ik zeker : ik zit maar half in elkaar. De dingen waar ik allemaal allergisch voor ben, je kan er een boek over schrijven. En misschien doe ik dat nog ooit wel eens.
Blogje ',','

Geen opmerkingen: